18. June 2024.

logo

O trinaestoj sednici Skupštine Grada PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 01 avgust 2013 13:17

Saopštenja

Saopštenje za javnost

 

SBB logo Prošla, trinaesta sednica Skupštine grada, sazvana je na nelegitiman i neprofesionalan način, a u očiglednoj nameri da se pošto-poto progura predlog nekih hrvatskih institucija da gospodin Naco Zelić dobije nagradu "Počasni građanin".

Postojao je dogovor da se sednica Skupštine grada održi u drugoj polovini avgusta i da se do tada u redovnoj proceduri ponovo utvrdi predlog za kandidate za ovu nagradu. Ne bi bilo sporno da se u ponovnoj kandidaturi našlo i ime Nace Zelića, kao što je mogao biti predložen i bilo koji drugi kandidat. Treba znati, naime, da na dvanaestoj sednici nije odloženo glasanje, kako smo uostalom mi predlagali, nego je o predlogu glasano i predlog nije usvojen. Samim tim nije se isti predlog mogao ponovo staviti na glasanje. Oni koji, u silnoj želji da "njihov kandidat" dobije priznanje, na ovako diletantski način pristupaju utvrđivanju tako važnog priznanja u gradu, diskredituju ovo priznanje, kao što diskredituju i same kandidate.

Mora se konačno shvatiti da je potrebno utvrditi merila na osnovu kojih se zvanje "Počasni građanin” dodeljuje, način predlaganja kandidata i način donošenja odluke o dodeli.

 

 

© 2012 Savez bačkih Bunjevaca. Sva prava zadržana.