logo

Saopštenje za javnost PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 22 jul 2013 11:37

Saopštenja

Saopštenje za javnost

 

Grb SBB   Potvrđen je stav Saveza bačkih Bunjevaca da Nacionalni savet izabran na prošlim izborima nije imao kapacitet da normalno radi i da obavlja svoju funkciju u interesu nacionalne zajednice. Rešenjem Ministarstva za pravdu i državnu upravu raspušten je Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine. U skladu sa Zakonom imenovan je Privremeni organ koji će obavljati tekuće poslove do izbora za novi Nacionalni savet.

   Savez bačkih Bunjevaca smatra da su se time stekli uslovi da se konačno nastave započeti poslovi, pre svega oko standardizacije jezika, izdavanja udžbenika, upisa dece na nastavu bunjevačkog jezika i drugo, a koji su bili zaustavljeni opstrukcijom u radu saveta gotovo godinu dana.

Očekujemo da se što pre raspišu izbori za novi Nacionalni savet. Savez bačkih Bunjevaca učiniće sve da budući Nacionalni savet bude daleko kvalitetniji i kompetentniji u radu i sa mnogo više novih mladih ljudi u svom sastavu.

Nadamo se da će Privremeni organ raditi u skladu sa dobijenim Rešenjem i da će tako prestati prepucavanja i raskol koji je bio izazvan u ranijem sastavu Saveta.

 

 

© 2012 Savez bačkih Bunjevaca. Sva prava zadržana.