28. March 2024.

petak, 12 jul 2013 14:10

Saopštenja

Saopštenje za javnost

sbbbanner   Poslednja dešavanja i promene koje su se dogodile na političkoj sceni grada ne doprinose stvaranju političke stabilnosti, kako se to proklamuje od strane pojedinih političkih činilaca u gradu, nego naprotiv ukazuju na velike turbulencije i nastavak agonije u pogledu realizacije ključnih ciljeva koje je sadašnja skupštinska većina postavila. Neophodno je što pre utvrditi jasne pravce daljeg političkog delovanja stranaka koje čine vlast u subotici.

Proklamovanje tri cilja, a bez realne podloge da se ti ciljevi mogu realizovati, je čist populizam. Naravno da je svakom stalo da se završi pozorište, da se izgradi Y krak i da se razvija turizam na Paliću, ali jednako je važan i razvoj infrastrukture, ravnomerni razvoj gradskih i prigradskih naselja, stvaranje osnova za bolji život građana. Da bi se to realizovalo, mora se izvršiti decentralizacija vlasti u gradu.

Savez Bačkih Bunjevaca će se stoga zalagati da se prvo definiše okvir organizavanja grada po sistemu gradskih opština, i da se time stvore uslovi za realizaciju ostalih ciljeva lokalne vlasti u Subotici.

Subotica, 12. 07. 2013.

Mirko Bajić, predsednik SBB