18. June 2024.

logo

Bajić: Tražimo da se razreši direktor Gerontološkog centra PDF Štampa El. pošta
sreda, 22 april 2015 13:58

Konferencije za novinare

Bajić: Tražimo da se razreši direktor Gerontološkog centra

 IMG 8697

   Savez bačkih Bunjevaca održao je danas konferenciju za novinare, a tom prilikom je akcenat konferencije stavljen na rad Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine posle šest meseci od konstituisanja, te na poziciju SBB-a u lokalnom parlamentu, a Bajić je na samom kraju konferencije izneo i zahtev za smenu direktora Gerontološkog centra u Subotici.

   Stela Bukvić, zamenica predsednice Saveta, izabrana na listi SBB, rekla je na konferenciji da se rad u Savetu nakon pola godine od konstituisanja odvija po principu dvotrećinske većine, te da su tokom poslednjih meseci donete važne odluke u svim oblastima.

   Ona je izrazila zadovoljstvo što su nacionalni praznici bunjevačke zajednice u prethodnom periodu organizovani na višem nivou, te da nijedan saziv Saveta do sad, u pola godine nije bio ovako aktivan, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

   Predsednik SBB-a i predsednik Izvršnog odbora BNS-a, Mirko Bajić se u svom obraćanju osvrnuo na izbornu kampanju koju je ova stranka sprovodila tokom izbora za nacionalne savete, te je u tom smislu naglasio da se veliki deo kampanje odnosio na zahtev za institucionalizaciju u bunjevačkoj nacionalnoj zajednici. On je istakao da je novi saziv Saveta ovu ideju prepoznao kao dobru, te da je bunjevačka zajednica na putu da ostvari sve svoje potrebe i prava kada je u pitanju odnos sa državom.

IMG 8684   Što se tiče pozicije i aktivnosti SBB-a u lokalnom parlamentu, Bajić je kazao da ova stranka, koja čini deo skupštinske većine, ima jasnu odrednicu, te da će na idućim lokalnim i pokrajinskim izborima SBB nastupiti samostalno. Predsednik SBB-a je izrazio nadu da će ova stranka biti učesnik u lokalnoj vlasti i ubuduće, a cilj je da stranka ima poslanika i u Skupštini AP Vojvodine.

   Kako je najavljeno, Savez bačkih Bunjevaca u maju održaće izbornu skupštinu. Pri kraju svog obraćanja novinarima, Bajić je izneo zahtev, a on se odnosi na sledeće:

Sa nivoa lokalne uprave, na osnovu učešća u radu lokalnog parlamenta, tražimo da se razreši trenutni direktor u Gerontološkom centru. Mislimo da se u Gerontološkom centru vodi poslovna politika koja nije u skladu sa onim što su interesi i grada, iako je to pokrajinska ustanova, ali je od ogromnog značaja za ovaj grad. Poznate su činjenice da se tamo radi bez dozvola, da je zaustavljeno nešto što se tako radilo, da su tenderi rađeni bez pravog puta. Neću da ulazim u ocenu toga na koji način i kako se to radilo, ali tvrdimo, mislimo i to se vidi iz onoga što je svaki dan prisutno, da se na neodgovoran način vodi ta ustanova, i mi od pokrajinske administracije tražimo da se reaguje, a direktno da se reaguje od strane Demokratske stranke, koja vrši vlast u Pokrajini i čiji je kandidat danas direktor u Gerontološkom centru. Tražimo da se o tome izjasne i da se zaustavi jedno takvo rukovođenje ustanove, koja je postigla nivo poznat u međunarodnim okvirima i mi ne smemo dozvoliti da se sa njom na jedan površan način rukovodi, te tražimo da se reaguje i da se direktor Gerontološkog centra razreši sa tog mesta – rekao je Bajić na samom kraju konferencije.

 

 

 

© 2012 Savez bačkih Bunjevaca. Sva prava zadržana.