05. May 2024.

SUBOTICA, Matije Korvina 15

tel: 024/553-661

SAOPŠTENJE BUNJEVAČKE STRANKE 04.09.2012 godine

Bunjevačka stranka izražava veliko „žaljenje“ što gospodin Mirko Bajić uprkos svojim neistinitim izjavama i pokušajima manipulacije neće uspeti da dodatno lično profitira kroz formiranje odborničke grupe, čiji bi cilj bio isključivo njegov lični interes. Takođe nam je žao što smo primorani, da bi sačuvali obraz bunjevačke nacije, da na ovaj način reagujemo.

Njegovi apetiti su ogromni. Primanja gospodina Bajića su preko 200.000,00 dinara bruto iznosa na mesečnom nivou, i to na teret građana Subotice, a sve svoje položaje koristi isključivo radi lične koristi, počev od zapošljavanja sina u Bunjevačkom informativnom centru gde je i sam direktor, ali očigledno mu je i to nedovoljno.

Zvaničan poziv za formiranje odborničke grupe na adresu Bunjevačke stranke smo dobili 31.avgusta 2012. godine i to putem opštinskog kurira, gde se vidi da gospodin Mirko Bajić koristi položaj pomoćnika predsednika Skupštine u korist stranke SBB što je nedopustivo, a konferenciju za štampu je održao 29.avgusta, dakle dva dana pre nego što smo zvanični poziv i dobili. Činjenica da je gospodin Branko Pokornić bio istovremeno na listi SBB i član SPS-a, i da cse priključio svojoj matičnoj stranci kao deo odborničke grupe SPS-a, a da smo se mi, Bunjevačka stranka, priključili grupi oko DSS-a, stranci koja je oduvek nesebično pomagala bunjevačku naciju, i postali deo te iste odborničke grupe.Proizilazi da jedino gospodin Mirko Bajić ili ne može ili ne treba ni jednoj odborničkoj grupi, obzirom da se pre samih izbora izjašnjavao kao deo SPO-a i koga sve ne, i kao takav iz očaja ili ko zna kojih i čjijih interesa pokušava na silu da zavadi oformljenu koaliciju u gradu, sakrivši se iza imena Bunjevaca.

Dobro je poznato da je Bunjevačka stranka zvanično oformljena 24.februara 2012. Godine, pa sve i da je htela nije mogla da učestvuje u potpisivanju bilo kakve platforme gospodina Mirka Bajića iz 2011. godine. Mi smo odlučni da delujemo isključivo za dobrobit bunjevačke nacije i građana Subotice, i kao takvi dokazujemo da svaki naš pojedinac nema nikakve lične interese osim svog doprinosa očuvanju i jačanju bunjevačke nacije jednako kao i svih građana Subotice. Gospodin Mirko Bajić radi lične promocije i okorišćavanja, vodeći „kako vetar duva politiku“, pokušava javno da prikaže kako niko sem njega ne želi ujedinjenje bunjevaca, a zapravo se dešava suprotno - svi žele da se ujedine ali bez gospodina Mirka Bajića, počevši od institucija bunjevačke zajednice pa i političkih stranaka.

Ovim putem pozivamo gospodina Mirka Bajića da demantuje i dokaže ako nisu istiniti svi naši navodi vezani za lična primanja i brojne promene njegovih političkih angažmana, i apelujemo da prestane javno da razbija bunjevački korpus radi ličnih interesa koristeći medije kao oruđe za pribavljanje istih. Građani Subotice i sami su procenili, kako pokazuju izborni rezultati, ko je „glasačka mašina za interese drugih političkih stranaka“ i ko, koristeći političko delovanje i eksponiranje u medijima, ostvaruje isključivo ličnu korist.

Srđan Evetović

Predsednik Bunjevačke stranke Subotica, 04.09.2012. godine.